La Pineda, camping bungalow
parc de vacances mediterrani, PARK POOL SPA

Recomanacions,Vacances a l'aire lliure

- Visita guiada al Parc Ecohistòric del Pont del Diable a Tarragona

- Visita guiada al Parc Ecohistòric del Pont del Diable a Tarragona
És un espai mediterrani, un indret de trobada, de contemplació, de gaudi, de reconciliació entre la ciutat, la natura i la història.
La finca acull les restes del què va ser un jardí dissenyat i executat per l’il·lustre enginyer de monts tarragoní Rafael Puig i Valls. Tant per la seva proximitat a la ciutat de Tarragona, com per la presència d’un monument d’interès universal com és l’Aqüeducte de les Ferreres, conegut popularment com el Pont del Diable, així com pel caràcter forestal de la finca, sempre ha estat un referent per als ciutadans de Tarragona. 
A finals del segle XIX i començament del segle XX les actuacions de la família Puig i Valls, antics propietaris, van donar forma a un jardí romàntic inspirat en els jardins anglesos de l’època. L’heura n'és una de les plantes protagonistes, ja que una de les essències dels jardins romàntics és la utilització d'espècies vegetals que no fan flor i amb un domini clar del verd, espècies perennes, la creació de racons i/o amagatalls, itineraris per passejar.
 

AQÜEDUCTE DE LES FERRERES conegut com Pont del Diable.

Fins i tot aquells més insensibles, o menys interessats per la cultura, la història o el patrimoni, queden durant un instant sublimats per l’espectacle imponent de la vista de l’Aqüeducte de les Ferreres que s’obre de sobte enmig del bosc. Els romans, en la seva necessitat de subministrar aigua a la ciutat de Tarraco, van deixar per l’eternitat una obra pública monumental, que combina la més estricta funcionalitat hidràulica amb un exquisit gust estètic.
Tot contemplant els més de 200 metres de llargada i els quasi 30 metres d’alçada amb les seves dues fileres d’arcs, hom pot imaginar-se el soroll dels picapedrers i els obrers, les politges i les màquines durant la seva construcció, el brogit de l’aigua quan el creuava, el silenci petri de les èpoques d’abandonament. Dos mil anys de pedres daurades, càlides, mediterrànies, plenes de bellesa en les imperfeccions causades per l’erosió i el pas del temps. D’una magnificència tal, que hom va creure que el Diable hi tenia alguna cosa a veure.
 
El Diable no, l’enginy de l’home mediterrani per dominar el recurs més escàs i complicat del nostre territori: l’aigua. Un camí de l’aigua entre el riu i la ciutat. Un pont en el temps, des dels romans fins ara.

Dades d'interès del Pont del Diable:  Visites guiades i acivitats amb nens
Serveis:  Punt d'aigua • Zona de pic-nic • Zona de bosc natural • Itineraris senyalitzats • Vistes panoràmiques.

- Visita guiada al Parc Ecohistòric del Pont del Diable a Tarragona

Palmira

CAMPING LA PINEDA DE SALOU

Carretera de la Costa Tarragona a Salou, Km.5
43481 LA PINEDA - Tarragona
COSTA DAURADA - España

tel: (0034) 977 37 30 80
fax: (0034) 977 37 30 81
info@campinglapineda.com

Lat: 41:05:18N (41.0884)
Lon: 1:10:58E (1.1827)

Càmping La Pineda de Salou® , és des de 1970 un establiment turístic propietat de Gamite, S.A., inscrit en el Registre d' Empreses i Activitats Turístiques de la Generalitat de Catalunya, amb el núm KT-00085 i classificat com càmping públic de 2ª. categoria.